Özel Muayenehane Şirket Kuruluş İşlemleri – Doktor Şirket Kuruluş İşlemleri

Özel Muayenehane Şirket Kuruluş İçin Gerekli Evraklar

Özel Muayenehane Açmak için Aşağıdaki evrakları tam ve eksiksiz olarak hazırlamanız gerekmekte…

İkametgah belgesi (E-Devlet ortaklar için)

Kimlik fotokopisi (ortaklar için)

Kira Sözleşmesi

Şirketin belirlenen unvanı

Belirlenen sermaye tutarı

Ortaklar sermaye oranı

Belirlenen şirket temsilcisi (Müdür)

Bir veya daha fazla gerçek veya tüzel kişi tarafından kurulabilir. Yönetim şekli fazla karmaşık olmamakla birlikte şahıs şirketi kadar basit değildir. Ortakların sorumluluğu taahhüt ettikleri sermaye ile sınırlıdır. Muayenehane açmak isteyenler için tavsiye edilen şirket türüdür.

Genel İzin ve Başvurular;

Genel anlamda işyeri açılışı yapabilmek için öncelikle kuruluş aşamasında Vergi Dairesi, şahıs işletmeleri için seçmeli olarak ticaret ya da meslek odası, sermaye şirketleri için ticaret odası başvurusu yapılması gerekiyor. Eğer personel çalıştırılacaksa SGK başvuruları yapılacak. İşyeri Ruhsatı için ise belediyeden izin alınacaktır.

Vergi Dairesi

Sosyal Güvenlik Kurumu

Belediye

Meslek Odası

Sağlık İl Müdürlüğü

Özel Muayenehane Şirket Kuruluşu Süreci

Kuruluş işlemleri için yukarıda belirtilen evrakları bize teslim ettikten sonra şirket ana sözleşmesi faaliyet göstereceğiniz sektörlere göre hazırlanır. Sicilden randevu alınarak Ticaret Odası kaydı yapılır. Ticaret Odası kaydından sonra sizden şirketin adına aldığımız vekaletle birlikte vergi kaydını yapar. Bu işlemler ortalama 2-5 gün arası sürmektedir

Ortaklar tarafınca minimum 10.000 TL değerinde başlangıç sermayesi taahhüt edildiği takdirde limited şirket kurulabiliyor. Kayıtlı sermaye sistemi, limited firmalar için uygulanmıyor. Ana sermaye paylarının itibarî değerleri farklı olsa da, ana kapital paylarının değerlerinin 25.000 TL ya da bu miktarın katları olması şartı bulunuyor.

Yapılan yeni düzenlemelerle artık limited şirket kurarken bankadan hesap açma ve sermayenin en az %25’inin bloke edilmesi zorunluluğu kaldırılmıştır. Bu düzenleme ile artık limited şirket kuruluşu aşamasında banka hesabı açmak ve sermayeyi ödemek gerekmiyor. Limited şirket için taahhüt edilen sermaye, şirket kurulduktan sonra iki yıl içinde şirket hesabına yatırılabilir.

Uzman olduğumuz ve tüm detaylarına hakim olduğumuz limited şirket kuruluşu ve muhasebe işlemlerinin takibinde birçok mükellefimize hizmet vermekteyiz. İşletmenizin dinamik ve daha şeffaf yapıya kavuşmasında, devlete karşı vergi ve bildirimlerinin zamanında ve eksiksiz olarak yapılmasında tecrübemiz ve birikimimizle daima yanı başınızdayız.

İmza Sirküleri & Muhasebe Vekaletnamesi

Şirketin ana sözleşmesi Ticaret Sicil Müdürlüğü’nde tescil olduktan sonra, noterden imza sirküleri ve serbest muhasebeci mali müşavir için vekaletname çıkartılır. Şirket ortakları, noterde şirket ünvanı altında imza atacak ve bundan sonraki tüm işlemler için bu belgeler kullanılabilecektir.

İmza sirkülerinin masrafı, şirket ana sözleşmesinin uzunluğuna göre değişir.

Serbest muhasebeci mali müşavir için noterden çıkarılacak vekaletname,

Kira Stopajı Öder miyim?

İşyeri adresiniz dükkan, ofis ya da oturduğunuz ev (home ofis) de olsa, net kira tutarının 1/4 ‘ü sizin ödemeniz gereken stopaj tutarı olacaktır. Örneğin; kira sözleşmeniz aylık net 1.000 TL ise, kira tutarınız için her ay 250 TL kira stopajı hesaplanır ve her 3 ayda bir 750 TL şeklinde muhtasar beyannamenizde tahakkuk edilir.

İşyeri adresinizde kiracı değil, tapulu sahibiyseniz kira stopajı ödemezsiniz. Ya da sanal ofislerde olduğu gibi adresinizi bir şirketten kiralama söz konusuysa yine kira stopajı ödemezsiniz. Home ofis veya sanal ofis olarak da kuruluş işleminizi gerçekleştiririz.

Fatura Basımı ve Kaşe

Müşterilerimize ücretsiz e-arşiv fatura sistemini hazır hale getirip, faturaları buradan E arşiv fatura olarak düzenleyebilirsiniz.

İsterseniz Maliye Bakanlığı ile anlaşmalı matbaalardan da fatura bastırabilir ya da kırtasiyeden fatura koçanı satın alıp notere de tasdik ettirebilirsiniz.

Şirket Kurduktan Sonra Hangi Vergileri Ödeyeceğim?

Şirket kuruluşundan sonra,

Her ay KDV Ödemesi

Her ay çalışanınız varsa SGK primi ödemesi

Her ay Şahıs Şirketi Sahibinin Bağ-Kur primi

Mali Müşavir Ücreti

Üç ay da 1 Stopaj Vergisi

Üç ay bir Geçici Vergi

Yıllık Kurumlar Vergisi

Yıl da bir yasal defter tasdikleriniz

Yıl da bir meslek odası üye aidatlarınız

Özel Muayenehane Şirketi Aylık Muhasebe Ücretleri;

Limited şirketi kurduktan sonra aylık olarak muhasebe defteri tutma ücreti ödemeniz gerekmektedir.

İşletmelerin türüne göre ve işletmede çalışan sayısına göre fiyatlar değişmektedir.

Muhasebe Ücreti Öde
E-Mükellef Girişi